Finding my style

4/22/2016

Olen hieman puhunut tyylistäni ja sen muutoksista täällä, mutten ole kunnolla vielä päässyt avaamaan aihetta teille. Minulla on ollut jo vähän aikaa vaatekriisi, jonka olen sivuuttanut aika taitavasti taka-alalle elämässäni. Kuitenkin muutettuani Poriin asia alkoi häiritä minua vielä enemmän. Olin ihan ok tyylini suhteen, mutta tuntui, ettei vaatekaapistani kuitenkaan löytynyt vaatteita, jotka kuvastaisivat juuri minua. Nyt viimeisen puolen vuoden sisällä olen muuttanut tyyliäni aika rajustikin ja haluan jakaa prosessin myös teidän kanssanne.

I have told you a little bit about my style but not that much. Now I decided to tell your more about it. I have had a little crisis with my style for a little while. I have pushed it to the background, but when I moved to Pori it came to my mind again. I had ok relationship with my style, but I felt that I didn't have clothes that represent me. Now, within a half year I have changed my style quite radically and I want to tell you about it.


Aloin kiinnostua pukeutumisestani ensimmäisen kerran ala-asteen lopulla, josta alkaen tyylini pysyi aika samanlaisena yläasteen loppuun asti. Käytin paljon huppareita ja farkkuja, ja tyylini olikin melko poikamainen lukioon saakka. Mekot kuuluivat ehdottomasti Ei -listalle, eivätkä korkokengät olleet edes harkinnassa. Olenkin löytänyt hieman naisellisemman tyylin vasta viimeisen parin vuoden sisällä ja vasta nyt tiedän tarkalleen, mikä on minun tyylistäni ja mikä ei.

I get interested in clothes when I was in elementary school and my style was pretty much same for long time. I used lot of hoodies and jeans, and I didn't like dresses and high heels at all. My style was really boyish until I get to the high school. I have now found feminine style and know what really fit me.

Tavoitteenani on koota asuni yksinkertaisista ja simppeleistä vaatekappaleista, jotka toimivat keskenään hyvin yhteen. Koko vaatekaapin uudistaminen kerralla on mahdottomuus, mutta hiljaa hyvää tulee! Rakastan sekä nahkaa ja poolopaitoja että Adidaksen lenkkareita ja treenihousuja. Näiden yhdistäminen saattaa särähtää joidenkin korvaan hieman, mutta olen päättänyt saada nämä kaksi melko erilaistakin tyyliä sopimaan keskenään yhteen. Voisinkin kuvailla tavoittelemaani tyyliä klassiseksi pienillä twistillä.

My target is to mix simple clothes, which work great together. I can't renew my whole closet at once because it's impossible, but I will reach my goal someday! I love leather and turtle necks as well as sneakers from Adidas and training tights. Some people may think that they are weird together but I will make it work. I can describe my style classic with a little twist.


Monet (myös minä itse aikaisemmin) sanovat, ettei vaatteita voi olla liikaa. Tällä hetkellä ensimmäistä kertaa elämässäni minusta kuitenkin tuntuu, että niitä on aivan liikaa. Jopa niin paljon, etten osaa enää hahmottaa potentiaalisia yhdistelmiä. Olenkin siis päättänyt karsia kaiken turhan pois kaapeista ja aloittaa melkein puhtaalta pöydältä. Jokaisella on välillä huonoja asupäiviä ja se on aivan normaalia. Mutta jos jokainen asu alkaa tuntua väärältä, on asialle ehkä tehtävä jotain. Olen päässyt jo eteenpäin tavoitteessani ja jaan varmasti prosessin eri vaiheita vielä tänne bloginikin puolelle, jolloin toivottavasti pystyisin auttamaan teitäkin jollain tavalla.

Oletteko te jo löytäneet oman tyylinne vai onko se vielä hakusessa?

Many people (also me a little while ago) say that you can never have too much clothes. Right now maybe for the first time I think that I have way too much of them. Maybe even so much that I can't do anymore good outfits with them. I have decided to weed out all that is unnecessary and start with a clean slate. Everyone has bad outfit days and it's completely normal. But if all your outfits feel wrong, maybe you have to do something for it. I have already got closer to my goal but I still have long process to go. I will tell you about it in here also and maybe I can help you with your journey of finding style.

Do you have already found your own style or is it still unclear?


22 comments :

 1. Sun tyyli historia on tismalleen samanlainen kuin mulla! :D Muutama vuosi sitten mun tyyli alkoi kääntymän tyttömäisemmäksi, mutta nyt n. vuoden sisällä oon alkanut miettimään enemmän mun tyyliä ja missä vaatteissa tuntisin itseni parhaimmaksi/näyttäisi mun päällä parhaimmalta. Tästä sainkin hyvän insipraation postausta varten :).

  Wreck This World

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jännää, että aika monella on samantyylinen tyylihistoria:D. Kiva, että sait tästä postauksesta inpiraatiota!

   Delete
 2. Mielenkiintoinen postaus! :) Musta tuntuu että mä oon aikalailla löytänyt oman tyylini, mut mullakin on useita puolia :D Toisinaan mua näkee treenitrikoissa ja lenkkitossuissa, kun taas toisinaan pistän ylleni jakun ja korkkarit :D vaihtelu virkistää, mut nää on osa mua <3

  xoxo, Emmi (http://www.emmiahola.blogspot.fi)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Myönnän myös itse, että minullakin on juurikin nuo kaksi puolta, joissa molemmissa viihdyn hyvin :)

   Delete
 3. Hah, täällä on koettu ihan samat asiat! Puolen vuoden sisällä on tapahtunut erittäin suuria muutoksia ja täälläkin jatketaan samalla linjalla kuin säkin, vaatekappi minimaliseksi ja toimivaksi omaa tyyliä etsien ja kunnioittaen :) Mulla on myös kaappi täynnä vaatetta, mutta kriisi iskee jokainen kerta sen vaatteenpaljouden vuoksi! Toivottavasti saadaan molemmat rakennettua se unelmien vaatekappii pian! Kiitos inspiksestä ja onnea matkalle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, etten ole yksin tämän valtavan projektin kanssa! Toivottavasti molemmat onnistumme tässä ja hienoa jos sait tästä inspiraatiota :)

   Delete
 4. Tää oli tosi kiva postaus ja aihe on mulle itsellekin ajankohtainen! Nyt yläasteen viimesen luokan aikana oon ruennu enemmän miettiin mitä ostan ja haluan mun vaatekaappiin sekä poistellut jotain käyttämättömiä vaatteita, ja pikkuhiljaa toi alkaakin näyttää vähän kivemmalta. Mutta ahh, voi että kun sun tyylisi vaikuttaakin ihanalta :--)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Itsekin muistan yläasteella miettineeni todella paljon tyyliäni. Tyylisi vaikuttaa blogisi perusteella ihanalta :)

   Delete
 5. Mahtava postaus!♥ Ihanat noi korkokengät :)

  ReplyDelete
 6. Sanon kyllä löytäneeni oman tyylini jo, mutta se myös vaihtelee ajan saatossa uusien trendien ilmestyessä. Mutta vaatekaappini peruspilarit on ja pysyy, lisänä tulee uusinta muotia pieninä piristyksinä silloin tällöin :) Sun tyyli vaikuttaa todella ihanalta! Monet saavat varmasti inspiraatiota omaan pukeutumiseen selatessa sinun blogiasi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Peruspilarit ovat kyllä hyvä asia, koska niiden ympärille on helppo lähteä kokoamaan asua :) Kiitos todella paljon ihanasta kommentista ♥

   Delete
 7. Oman tyylin löytäminen on minusta tärkeä juttu, muttei kuitenkaan mikään itsestään selvyys, joten hienoa! Kiva kun ole löytänyt oman juttusi. :)

  http://nukkanurkka.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on kyllä ollut pitkä prosessi ja jatkuu vieläkin :)

   Delete
 8. Mielenkiintoinen postaus! Hha mulla oli yläasteella sama, farkut ja huppari, vähän poikamainen ja mekot ehdoton ei. Mä löysin naisellista tyyliä vähän yläasteen loppuvaiheilla:) Mun tyylini on muuttunut vuodessa vähän simppelimmäksi, ennen tykkäsin siitä että löytyi paljon yksityiskohtaa. Oma tyyli muuttuu koko ajan, se on tässä parasta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Todella monella on varmaan ollut toi farkut ja huppari yhdistelmä :D. Itsekin yritin jossain vaiheessa saada asuun todella paljon yksityihkohtia, mutta nyt olen jättänyt ne pois :)

   Delete
 9. Tositosi hyvä postaus!! :) Samanlkaltaisten fiilisten kanssa täälläkin ollaan painittu alkuvuodesta. Nyt kuitenkin alkaa oma tyyli taas olla "hallinnassa" ja toivottavasti sullakin alkaa selkeytyä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja hienoa, että oot löytänyt oman tyylisi ♥! Oon lueskellut sun blogia ja sen perusteella sun tyyli on aivan upea :)

   Delete
 10. Ihania vaatteita! Munkin pitäis löytää oma tyyli (Ehkä mä sen löydän tässä lähiaikoina!):)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Toivottavasti löydät sen pian :)

   Delete
 11. Tuosta ei ole kauaa kun tuon kommentin laitoin ja olen alkanut löytämään oman tyylin. Pikku hiljaaa alan uudistamaan vaatekaappiani :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, että oot alkanut löytää omaa tyyliä :)

   Delete