Project blog post

7/18/2016

Jokaisen bloggaajan tapa kirjoittaa blogiinsa on varmasti erilainen ja tänään ajattelin kertoa teille hieman, miten omat postaukseni syntyvät. Pyrin postaamaan tänne 2-3 päivän välein ja julkaisemaan mahdollisimman mielenkiintoista tekstiä. Tietenkin työt ja koulu vievät joskus todella paljon aikaa, jolloin kirjoittaminen jää hieman vähemmälle, mutta yritän silloinkin olla täällä mahdollisimman aktiivinen.

There are as many ways to write a blog post as writers and I want to tell you how I create my posts. I try to write every couple of days and keep my text high-quality. Work and school take sometimes a lot of time, but I still try my best with my blog.

1. Aiheen valinta // Choosing a topic

 

Aiheen valitseminen on välillä se vaikein osuus. Joskus ideoita on aivan liikaa ja joskus liian vähän. Olenkin ottanut tavakseni kirjoittaa ylös vihkoon kaikki ideat, joita olen miettinyt. Yleensä saan ideani muiden blogeista tai lukemalla esimerkiksi lehtiä. 

Sometimes this is the hardest part and sometimes I have too many ideas. I write all my ideas to my notebook and choose one from there. I get my ideas from other blogs and t ex. from magazines.


 

2. Kirjoittaminen // Writing


Yleensä kirjoitan tekstini valmiiksi ennen kuvien ottamista. Osaan paremmin valita oikeat kuvat ja arvioida niiden määrän, kun näen kuinka paljon tekstiä postauksessa on. Postauksesta riippuen kirjoittamiseen menee yleensä puolesta tunnista moneen tuntiin. Kahdella kielellä postaaminen vie toki vielä enemmän aikaa. Useimmiten en kirjoita kaikkea yhtenä päivänä, vaan jaan urakan kahdelle päivälle.

I usually write my post ready before taking pictures so I can pick the right ones. Writing takes me at least half hour, usually more. Because I write both, in English and in Finnish it takes more time. I write one post during two days, not in one sitting.

 

3. Kuvien ottaminen // Taking photos


Kuvailen yleensä Nikon 3100 kamerallani tai kännykälläni, sillä koen sen joissain tilanteissa kätevämmäksi. Tuotekuvien ottaminen on helpointa ja nopeinta, kun taas höpöttelypostauksiin kuvien löytäminen on omalla kohdallani vaikeampaa. Välillä käytän vanhoja kuvia ja välillä otan ne varta vasten postausta varten. Olen viimeaikoina yrittänyt panostaa yhä enemmän taustoihin ja käytänkin välillä milloin mitäkin taustana.

I take pictures with Nikon 3100 and sometimes with my phone. The easiest ones are product pictures and hardest thing is to choose pictures for post like this. Sometimes I use old pictures that I have and sometimes take new ones. I have tried to invest in the backgrounds and I use many weird things as a background for my stuff.


 

4. Kuvien muokkaus // Editing photos


Käytän muokkaukseen ihan vain muutamia ohjelmia, joita ovat Picasa ja Lightroom. Mulla on myös kännykässäni muutamia käteviä sovelluksia, joista mainitsemisen arvoinen on VSCO. Kuvissa säädän yleensä kontrastia, kirkkautta ja värilämpötilaa. Korjailen myös pieniä virheitä ja lisään tarkkuutta. Lopuksi pienennän kuvat vielä blogiini sopivaksi, jotta sivuni lataavat nopeammin teille lukijoille.

I use mostyle Picasa and Lightroom when I edit my photos. I also have VSCO in my phone, which is really easy to use.  Usually I adjust contrast, brightness and color. I also fix little mistakes and add more accuracy.


5. Viimeistely ja julkaisu // Finishing and publication


Lopuksi asettelen kuvat postaukseen ja oikoluen tekstin vielä muutamaan otteeseen ennen julkaisua. Tämän jälkeen jaan linkin muutamiin ryhmiin facebookissa ja sosiaalisissa medioissani. Tämän postauksen tekemiseen meni yhteensä noin kaksi tuntia. Miten teidän postaukset syntyvät ja kuinka paljon niihin menee suurinpiirtein aikaa?

Finally, I add photos to post and read my text couple times in order to avoid typing errors. After that I share link to my blog to couple Facebook groups and to my social medias. This post took me about two hours. Does this routine sound similar and how much you use time to write a post?

24 comments :

 1. Mulla menee ihan pipona aikaa jokaiseen postaukseen! Perfektionisti kun olen hehe. Mulla on blogivihko mihin kirjotan postausideoita & itse postaukset ennen kun kirjoitan ne bloggeriin. Samalla saan oikoluettua, napsittua turhia juttuja väleistä pois ja tsekattua kieliopin. Eihän se nyt kaikkia kielioppivirheitä poista, mutta en ole itellä ainakaan huomannut mitään niin megalomaanisen kamalaa pilkkuvirhettä. Sitten tulee operaatio kuvat ja niiden ottaminen. Siinä voi mennä tunti jos toinenkin napsiessa & editoidessa :D On kyllä ihan kipee duuni pitää blogia varsinkin kun jokaiselle päivälle on postaus, mutta silti niin ihanaa :D

  ♥: Jasmin N
  Little Things With Jassy
  Bloglovin'

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihmettelen välillä, miten jaksat postata joka päivä ja suunnitella noin tarkasti :D Myönnän, että mussa on myös vähän perfektionistin vikaa, varsinkin kuvien suhteen: niiden pitää olla täydellisiä.

   Delete
 2. Olipas mielenkiintoinen postaus! Täälläkin yksi, joka käyttää Picasaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Picasa on ihanan helppo käyttää :)

   Delete
 3. Tää oli kyllä todella mielenkiintoinen postaus ja oli mukavaa huomata, miten samallailla ja erilailla toiset bloggaajat toimii :) Itse pyrin kanssa 2-3 päivän välein saada kirjoiteltua, vaikkei se aina toteudukkaan. Ja myös kirjaan kaikki mahdolliset ideat vihkoon tai koneella ollessani saatan sen kirjata bloggeriin luonnoksiin, pahimmassa tapauksessa puhelimen muistiinpanoihin :D Mä puolestaan kirjoittelen ja kuvailen miten sattuu ja pyrin niitä sitten keskenään yhdistelemään, jotka sopivat keskenään. Välillä tosin tiettyyn aiheeseen kuvaan varta vasten kuvat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauska kuulla myös sun tapoja! itsellänikin on välillä kännykässä ylhäällä postausaiheita, jos postausvihko ei ole missään lähettyvillä. Munkin pitäisi opetella ottamaan enemmän kuvia talteen, ettei tulisi kuvakriisejä :D

   Delete
 4. Mulla on kans blogivihko mihin kerään ideat!:) Mulla vie kyllä yleensä monta tuntia yhden postauksen tekemiseen:D Muutamia tuttuja juttuja bongasin tuolta:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuollainen vihko on tosi kätevä :D. Hauska kuulla, että sulla on joitain samanlaisia tapoja!

   Delete
 5. Tosi hauska postaus, kiva kurkata mitenkä sun postauksen teko etenee :)

  ReplyDelete
 6. Mielenkiintoinen postaus! Pitäisi varmaan itsekkin alkaa kirjaamaan postausideoita ylös, ne tuppaa muuten aina unohtumaan. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne helposti unohtuvat jos ei niitä mihinkään kirjaa :D

   Delete
 7. Tosi mielenkiintoista nähdä miten teet postauksia! :) Mulla on aika sama, paitsi, että otan yleensä kuvat ennen tekstin kirjoittamista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tätä postausta oli hauska tehdä! Joskus olisi kyllä helpompi kirjoittaa jos olisi kuvat valmiina :D

   Delete
 8. Mielenkiintoista luettavaa ja melko samalla tyylillä mennään! Tosin se on vähän fifty fifty aina otanko kuvat ennen vai jälkeen kirjoittamisen, molemmin tavoin tulee tehtyä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tuo sun tapa kuulostaa hyvältä, sillä välillä on hyvä olla kuvat valmiina :)

   Delete
 9. Oi miten mielenkiintoinen ja inspiroiva postaus! :)<3

  ReplyDelete
 10. Tykkään tällaisista postauksista ja onhan meillä paljon samoja juttuja, mutta myös muutama eri juttu! :) Ihana postausidea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että sulla on samanlaisia tapoja :)!

   Delete
 11. Haha, mulla on ihan samanlainen rutiini blogin suhteen kuin sullakin! :D

  http://writtenbyneea.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauska kuulla, että sulla on ihan samanlainen :D!

   Delete
 12. Näin aloittelijana vois itsekin oikeesti miettia postauksen sisältöä. Helpompi kirjoittaa, helpommin ja nopeammin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sisällön miettiminen nopeuttaa postauksen tekoa paljon :D

   Delete